Inlägg med ämnen: ”artister”

Gullbrannafestivalen 2018

Kategorier: festivalen Etiketter

Nu har årets festival plockats ner och städats undan och Gullbranna är lämnat av de flesta. Årets festival har bjudit oss på en mängd olika konserter med både unga och lite äldre artister, gemensamt fotbollstittande, härligt umgänge, dopp i havet, missionslopp och massa GF-samlingar. Kanske åker du hem med en ny bekantskap, en ny favoritlåt eller en längtan efter Gud? Oavsett hoppas vi att eftersmaken är god och att ni njutit lika mycket som vi bloggare har gjort.

Tack för en fantastisk festival alla medarbetare, besökare och artister!

Simon Häggström ger nya perspektiv

Kategorier: festivalen intervju Etiketter

Vem är du?

Jag är en helt vanlig, svensk kille/man uppvuxen i Stockaryd, i Smålands djupa skogar, som valde att bli polis.

Vad gör du och varför gör du det?

Jag gör två saker, jag jobbar som polis, specialiserad på människohandel och prostitution. Men jag är även författare och skriver böcker om det området. Polisarbetet går ut på att jaga de människor som organiserar och för kvinnor in och ut ur Sverige, samt jaga de män som väljer att köpa sex. Vilket är alldeles för många.

Hur påverkar ditt jobb din vardag?

Oavsett jobb, där man arbetar med utsatta människor, t.ex läkare eller polis, så blir man avtrubbad, van vid det man arbetar med. Avtrubbad kanske låter som ett negativt ord men jag ser det som ett positivt, att man lär sig hantera det. Det hjälper ingen att vi skulle sitta ner och gråta med de kvinnor som vi träffar, det finns ingen hjälp i det. Istället måste man tänka på vad man kan göra för att hjälpa denna personen och ta fast de som utnyttjar. Det är lätt att det blir väldigt känslomässigt kring denna frågan och det försöker jag komma ifrån lite. Däremot måste man passa sig för att inte blir cynisk. För du kan bli avtrubbad och hålla saker ifrån dig men det är när du blir cynisk och börjar tappa empatin, det är då du lever farligt. Det tror jag är en av de stora utmaningarna för alla poliser. När man ser att människor blir friade av domstolarna, att vi inte får fast dem och att de tjänar pengar på kriminalitet, då är det lätt att bli cynisk och tappa tron på samhället och människor. Det är något många av oss poliser kämpar med och då gäller det att ha sina ventiler och låta människor runt omkring sig veta hur man ska kunna koppla bort, för det är klart att det påverkar ens vardag. Jag är inte samma människa idag som för 10 år sedan. När jag klev in på polishögskolan förstod inte jag att detta kommer att förändra hela mitt jag, hur jag är och ser på livet.

Jag är uppvuxen i en frikyrklig familj., tyvärr upplevde jag det då som att det var väldigt mycket svart-vitt, vad är synd, vad är inte synd? Men sen när man kommer ut i den här världen är det väldigt mycket grått, en enda sörja. Vem är ond och vem är god? Även den mest brutala människohandlaren har en dotter hemma, som han älskar över allt annat, då blir det helt plötsligt inte så lätt och avgöra vem som är god och vem som är ond. En människa kan utföra de mest avskyvärda handlingar men det är inte upp till mig att döma personen. Mitt jobb är att gripa de här människorna men det är domstolen som dömer. Inte jag.

Hur påverkas din tro av allt du ser?

Tron har jag haft med sen barnsben, jag är uppvuxen inom kyrkan och det kändes som att jag var mer i kyrkan än hemma. När jag då var 21-22 år var jag så trött på allt som hade med kyrkan att göra, jag var trött på ostfrallor, röd saft, gul saft, jag var trött på lovsång. Jag ville bara spy på det, så jag lämnade. Jag kom till den insikten att det kristna livet måste vara mer än det här. Då säger jag inte att det är fel eftersom att gemenskapen är jätteviktig men jag kände bara att det stod upp i halsen på mig. Jag skickade in ansökan till polishögskolan och ville komma ut i verkligheten på något sätt. Att gå på möten lämnade jag, men min tro har jag alltid haft med mig och det är det som har hållit mig flytande. Att ta steget från lilla Stockaryd till Stockholm var en chock, att komma ut i den verkligheten. Jag hade aldrig varit i slagsmål eller sett en narkotikapåverkad människa och helt plötsligt skulle jag utöva våld. Det är så långt ifrån det kristna livet på något sätt. Det som fick mig att reda ut det och klara mig igenom, var att jag hade min tro att luta mig mot. Tron har betytt enormt mycket genom åren. När det har stormat, vilket det gör ganska ofta i polisyrket, så har det varit något för mig att hålla fast vid.

Vad är bilden av prostitution i dagens samhälle?

Det är präglat av enormt mycket fördomar och missuppfattningar. Väldigt många har den uppfattningen att bara för att någonting ser inbjudande ut på ytan så tror man att det är frivilligt. Därför tänker många att människohandel innebär en kvinna som sitter i en lägenhet, hon är inlåst på en skitig madrass, mascaran rinner, läpparna är spruckna och hon har fått stryk och blivit våldtagen. Det passar in, för det har vi sett i ”Taken” och andra filmer. Men du hittar ingen annons på nätet där det står ”Hej jag heter… och är ett offer för människohandel, vill du köpa sex, ring då..” istället ser allting bra ut på ytan. När man då skrapar på denna ytan och sätter sig ner och pratar med de här kvinnorna och frågar: var kommer du ifrån, var är du uppväxt, vad har du med dig i bagaget. Det är då man inser att det här är kvinnor som kommer från de absolut mest bedrövligaste förhållandena som finns, men det ser man inte på bilderna. Likadant i porrfilmer, man ställer sig frågan: vilka är många av de här kvinnorna? Jo, det finns en historik av sexuella övergrepp, det är missbruk, det är psykisk ohälsa, du har hela registret gång på gång på gång. Det är samma sak med prostitutionen och pornografin. Sen finns det de enskilda individer, både som prostituerar sig och spelar in porrfilmer, och säger att de har valt det själva och mår bra av det. Dessa utgör endast en liten del för den stora majoriteten lider.

Finns det ett slut på detta?

Nej, jag ser inget slut. Snarare tvärtom, att det här är en brottslighet som har skjutit i höjden där handeln med människors kroppar är en miljardindustri runt om i världen och det är i takt med digitaliseringen. Jag menar att idag kan jag beställa en kvinna och få henne levererad inom loppet av en halvtimme med hjälp av min telefon. Vi har öppna gränser och fri rörlighet. Människohandlarna kan flytta runt sina kvinnor, inte bara från stad till stad, utan också land till land. Detta ställer enorma krav på polisen och samhället i stort. Det viktigaste att få fram är att så länge vi har en situation i Sverige där män är beredda att betala för kvinnors kroppar, så kommer vi inte få bukt med människohandeln. Det är kärnfrågan. Det är nämligen styrt av efterfrågan, dvs. så länge någon efterfrågar så finns det pengar att tjäna, då finns det någon som är redo att betala. Av den anledningen är min uppfattning att vi måste styra detta genom att gå och jaga de som aktivt väljer att exploatera de här kvinnorna.

Boris René gjorde comeback på GF!

Kategorier: artister festivalen intervju Etiketter

Vad får dig att komma tillbaka till Gullbranna?

Man känner sig hemma här, värmen och gemenskapen. Det är en härlig festival med grym energi!

Vem och vad inspireras din musik av?

Livserfarenheter samt situationer triggar mig mest att skriva, det kan vara mina egna eller andras.

Om du fick skriva en låt tillsammans med en artist, vem hade det varit då?

Michael Jackson utan tvekan, och James Brown.

 

Sex snabba:

15-konsert eller 02-konsert

Hamburgare eller Pannkaka

Husvagn eller Tält

Kex eller Chex

Fotboll eller Volleyboll

Sverige eller England

”Jag vill rikta min tacksamhet till hela stället, alla gör sitt bästa för att alla ska trivas och det är en stor tacksamhet!”

JACOB – VIKTOR – OSCAR gör premiär på GF!

Kategorier: artister festivalen intervju Etiketter

Jacob, Viktor och Oscar spelar för första gången på Gullbrannafestivalen! För att inte missa denna konsert så spelar de på lördag klockan 23:30 i kyrkan, be there!

Vilka är ni som spelar?

Det kommer kanske inte som en överraskning att våra namn är Oscar, Viktor och Jacob! Vi är födda år 1998 och kommer i stort sätt från Jönköpingstrakten allihopa.

Hur startade bandet?

Vårt musicerande ihop började när vi gick i samma gymnasieklass. Vi läste alla tre musik och avslutade vårt sista år med att göra en välgörenhetskonsert tillsammans! Det blev även vår första konsert ihop.

Vem och vad inspireras er musik av?

Vi är väldigt spridda egentligen i vad vi lyssnar på, så svårt att nämna någonting specifikt. Folk har uttryckt att vi tre är som en gott & blandat påse utan lakrits! Det tycker vi är en rätt bra beskrivning på hur vi tre blir ihop.

 Vad kommer ni bjuda GF- publiken på?

Vi försöker variera oss i vår repertoar, så det blir förhoppningsvis någonting för alla! Men vad som är viktigt med all musik vi framför är att den ska få beröra, att det ska finnas ett djup i alla låtar. Om det handlar om världens stora problem eller ett krossat hjärta skiljer sig från låt till låt.

Om ni fick skriva en låt tillsammans med en artist, vem hade det varit då?

Även delade meningar här! Men om vi måste enas kring en får det ändå bli Chris Martin, huvudsångaren i bandet Coldplay.

Uppladdning inför GF tillsammans med Mares

Kategorier: artister festivalen intervju Etiketter

Vilka är ni som spelar i Mares?

Vi heter Fredrik Nilsson, Michael Dahnberg, Olof Wärend Rylander och Fredrik Danfors.

Hur startade ert band?

Mares startades som en rolig grej av oss när vi gick gymnasiet ihop.

Vilken har varit er häftigaste spelning?

Gröna Lund.

Vem och vad inspireras er musik av?

Av folk som gör vad de vill utan att tänka på att det måste vara kreddigt eller kommersiellt gångbart.

Vad kommer ni bjuda GF-publiken på?

En spelning de inte ens visste att de hade saknat.

Är ni, precis som jag, sugna på att se Mares på Gullbrannas scen så är det på fredag 21:30 som ni ska infinna er i Bryggan.

Gullbrannafestivalen är en mötesplats med Gud och människor, där du får inspireras av och utmanas i den kristna tron, lyssna till den bästa musiken, träffa vänner och njuta av stranden och havet.

Arr: Svenska Alliansmissionens Ungdom (SAU), i samarbete med Erikshjälpen, Gullbrannagården, Svenska Alliansmissionen, Centrumförsamlingen i Forserum, Älgabäcksryds Missionsförsamling, Gullbranna Frikyrkoförsamling, Bilda samt mängder av medarbetare från Hillerstorp, Gnosjö, Skärstad m.fl.